Programma

09:00Ontvangst

Koffie en thee en gelegenheid tot bezoeken informatiemarkt WMS

09:30Welkom

door Maartje Hofhuis en Heres Stad

Haar veelzijdige werkervaring in de televisiewereld, het bedrijfsleven en de theaterwereld maken Maartje Hofhuis vakinhoudelijk ijzersterk. Voor RTLZ presenteerde Maartje ‘TEAM NL’; een business programma over innovaties in Nederlandse bedrijven. Zij ging opzoek naar trends, ontwikkelingen en ondernemerskansen. Tevens was Maartje een vaste waarde binnen de nieuwsredactie van onder andere Pauw & Witteman en Nova, Hierdoor weet zij precies wat er bij het presentatie vak komt kijken. Momenteel werkt ze als senior redacteur voor RTL Late Night.

 
09:35Plenair

Doe meer met data: WMS als (inspiratie)bron

Wij presenteren u drie TED talks:


De toegevoegde waarde van planners is buitengewoon gering – laat het plannen over aan systemen

Freek Aertsen (in zaal 11)

Dat is de stelling die Freek Aertsen poneert tijdens de WMS-dag op 21 maart in Den Bosch. Aertsen is managing partner van EyeOn en parttime werkzaam aan de Universiteit van Tilburg. Bedrijven die het aandurven om grotendeels over te stappen naar ‘no-touch’ planning in bijvoorbeeld forecasting en voorraadbeheer hebben veel minder planners nodig. Aertsen schat in dat zeventig tot tachtig procent van de planningsactiviteit met een gerust hart aan systemen kan worden toevertrouwd. Dat vereist vertrouwen uiteraard, maar ook een data driven cultuur in de organisatie – een S&OP overleg waarin data bepalend is en niet de intuïtie van het management. Zolang planners en management de uitkomsten van het systeem wantrouwen, zal de betrouwbaarheid van de forecast niet verbeteren.


 

WMS is toe aan nieuwe, evolutionaire stap – van forward naar backward planning, van batch naar incremental en van rule based naar network based

Daniel Gebler (in zaal 22)

Daniel Gebler foto

Vanaf het begin in 2015 is Daniel Gebler bij Picnic verantwoordelijk voor het ICT stuk van de online supermarkt. Juist op het punt van dataverwerking weet Picnic het verschil te maken. Op basis van een standaard WMS heeft het team van ICT specialisten zelf tal van aanvullingen gemaakt. Volgens Gebler doen standaard pakketten de basisfuncties naar behoren. Maar er zijn ook beperkingen. Planningen maken kost te veel tijd. Bovendien verliezen ze snel hun waarde gedurende een shift wanneer zich nieuwe situaties voor doen. Als logistiek behoort tot de kernactiviteiten van een bedrijf, dan zou goede softwareondersteuning in bijvoorbeeld orderpickprocessen een krachtig concurrentievoordeel moetenopleveren. Gebler is voorstander van een hybride systeem gebaseerd op een standaard pakket, maar met zelf ontwikkelde tools.


 

Blockchain brengt iedere supply chain naar een hoger niveau – ga er vandaag nog mee aan de slag

Louis de Bruin (in zaal 26)

Louis de Bruin maakt onderdeel uit van een team binnen IBM, dat in Europa de blockchain ideologie uitdraagt en zorgt voor de praktische uitwerking. Hij vertelt zijn verhaal in diverse media en is spreker tijdens de WMS-dag op 21 maart in Den Bosch. Want blockchain gaat niet alleen de financiële wereld op zijn kop zetten, maar zeker ook de logistieke bedrijfsvoering van verladers en logistiek dienstverleners. De talrijke transacties waarmee supply chains te maken hebben gaan een sneller, geautomatiseerd en veel minder fout- en fraudegevoelig verlopen dankzij blockchain. Dat voorkomt veel onnodige vertraging en opent op die manier nieuwe business modellen. Nu hebben bedrijven in Nederland de kans om voorop te lopen met blockchain, straks worden ze links en rechts ingehaald.

10:25Wisselmoment

 

10:35Parallelsessies

In de parallelsessies kunt u kiezen om één van de verdiepende sessies van de 3 TED talks te volgen.

11:25Pauze

Koffie- en theepauze
Gelegenheid tot bezoeken informatiemarkt

12:00Kennissessies

Kennissessies ronde 1

Klik op een van onderstaande sessies voor meer informatie

12:45Lunch

De lunch wordt aangeboden door Logistiek

13:45Kennissessies

Kennissessies ronde 2

De kennisessies worden binnenkort bekend gemaakt.

14:30Wisselmoment

 

14:40Kennissessies

Kennissessies ronde 3

De kennisessies worden binnenkort bekend gemaakt.

15:25Wisselmoment

 

15:35Plenair

Afsluitende spreker

Prof. dr. Willems bekleedt een bijzonder hoogleraarspositie als futuroloog aan de Universiteit van Oslo. Na een razendsnelle carrière aan diverse Nederlandse universiteiten specialiseerde hij zich in Oslo in de toekomst van de logistiek. Zijn theorieën vinden inmiddels internationaal erkenning en worden gezien als baanbrekend op het gebied van trendwatching en futurologie in deze sector.

16:00Borrel

Op het informatieplein kunt u onder het genot van een drankje en borrelhapje, bijpraten met collega’s uit de branche, experts en partners van de WMS-dag.

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.