Programmaonderdelen WMS-dag

De WMS-dag is opgebouwd uit verschillende programmaonderdelen. Bekijk hieronder welke sessies er gegeven worden.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.1 Aratus: Hoe veilig doet u of uw Warehouse het? Van zakkenroller tot cybercrimineel

  • Hoe (on)veilig was 2017?
  • Gaat u weleens vreemd? En een van uw leveranciers, medewerkers of willekeurige bezoekers?
  • Een ongeluk zit in een klein warehouse-hoekje.

Spreker: Friso Bakker

Friso is sinds 2015 Oprichter en eigenaar van Aratus BV. Hij heeft ruim 13 jaar ervaring opgedaan bij Kuehne + Nagel in de functie van Sr. Vice President. Hij is verantwoordelijk voor 'Global Operations & Distribution, Implementations, Contract & Turnaround Management'.

Friso wordt tijdens zijn presentatie bijgestaan door ' Queen of Internet:

Joanna Cook, deze van oorsprong Engelse Queen heeft ruim 20 jaar - World Wide Web - ervaring. Helaas, voor haar omgeving, laat ze doorgaans geen vraag onbeantwoord op willekeurig IT development gebied, in de breedste zin des woords. Daarnaast is security van haar favoriete bezigheden.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.2 Consafe: PostNL, slimmer e-fulfilment met automatisering en robotisering

Tijdens de presentatie zal Michiel Kalis ingaan op de visie van PostNL op de e-fulfilment markt en het belang van automatisering en robotisering om deze visie te realiseren. Hij zal ingaan op de recente implementaties van het gerobotiseerde orderverwerkingssysteem Autostore en de volledig geïntegreerde Pick-to-Light oplossing in het WMS bij PostNL Fulfilment in Houten.

Michiel Kalis is sinds 2009 werkzaam binnen PostNL. De afgelopen jaren is hij als programma manager fulfilment verantwoordelijk voor de transitie van PostNL naar een echte E-fulfilment speler op de Fulfilmentmarkt. Hij was o.a. verantwoordelijk voor het opzetten van een gekoppeld warehouse (aan een distributielocatie) van XL-goederen (Extra@Home) en recentelijk de implementaties van het gerobotiseerde orderverwerkingssysteem (AutoStore) en de geïntegreerde Pick-to-Light oplossing in Astro WMS bij PostNL Fulfilment in Houten.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.3 Manhattan: Order Streaming: van push naar pull

E-commerce heeft de manier van werken in DC’s behoorlijk op zijn kop gezet. De constante toevoer van kleine orders efficiënt verwerken, karakteristiek voor e-commerce shopping, vereist een andere benadering die niet door een traditionele wavebenadering wordt ondersteund. Orderstreaming is een vorm van waveless picken; het is een nieuwe kijk op de logica van orderfulfilment en biedt een flexibelere methode waarin e-commerce centraal staat. Het zorgt voor optimalisatie van outbound fulfilment, zowel in hoog geautomatiseerde als in deels geautomatiseerde DC’s. En uiteraard voor een positieve ervaring voor de consument.

Plamen Todorov en Richard McGivern geven een inkijk in deze nieuwe benadering van het fulfillen van orders in het DC. (Deze presentatie is in het Engels)

Sprekers: Richard McGivern, Senior Account Manager, en Plamen Todorov, Solutions Consultant bij Manhattan Associates

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.4 Zebra: De opkomst van ‘Enterprise Systems of Reality’ en de impact op uw dagelijkse business

Zebra Technologies is bekend als de marktleider op het gebied van mobile computers, barcodescanners en labelprinters binnen Enterprise omgevingen.

Chip Yager zal in deze kennissessie toelichten hoe Zebra’s nieuwste ‘Intelligent Edge Solutions’ real-time inzicht geven in al uw assets, medewerkers en klanten. Uw operationele besluitvorming wordt hierdoor ‘smart’ en altijd en overal gebaseerd op de werkelijke status van dat moment. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de nieuwste generatie devices krijgt u real-time inzicht in de status van uw hardware en de locatie en productiviteit van uw medewerkers. Zebra zal nieuwe oplossingen tonen met sensoren en analytics die processen in uw warehouse zoals loading, picking en cross-dock operaties zullen verbeteren. Tot slot krijgt u in deze sessie meer informatie over Zebra’s ontwikkelingen op het gebied van heads-up displays, augmented reality en wearables en hoe deze oplossingen steeds eenvoudiger geïntegreerd kunnen worden met het WMS.

Spreker: Chip Yager, Vice President of Strategy at Zebra Technologies.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.5 Actemium met praktijkcase Mathot Medische Speciaalzaken: Van hand tot klant

Mathot richt zich al meer dan 100 jaar op het leveren van medische verbruiksartikelen aan consumenten. De klanten van Mathot zijn in hoge mate afhankelijk van juiste en tijdige leveringen van de door hun bestelde medische producten. Om in de groeiende zorg markt waar prijs en kwaliteit onder permanente druk staan, goed te kunnen blijven presteren, is proces optimalisatie voor Mathot van levensbelang. Binnen de afdeling logistiek hebben we een eerste grote stap gezet door een slimme aansturing van het orderpick proces te combineren met papierloos orderverzamelen.

Spreker: Frank van Leuven, Manager inkoop en Logistiek

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.1 Centric: Data ontstaat waar WMS (nog) niet is

Scherp uw inzichten aan over de digitale transformatie en hoe deze ingrijpt op uw bedrijfsmodellen. Frank de Nijs biedt concrete ideeën over hoe data tot nieuwe afzetkanalen leidt. Laat u inspireren over de disruptieve kracht van werken met data.

Frank de Nijs geeft aansprekende voorbeelden van hoe digitale bedrijfsmodellen zorgen voor zakelijk succes of juist uitlopen op grote mislukkingen. Vergroot vandaag de slagkracht van de volgende stap in uw transformatie en neem deze kennissessie mee in uw bagage!

Frank de Nijs begeleidt managementteams binnen Centric bij vernieuwing van producten, diensten en benodigde organisatie-inrichting. Ook informeert en adviseert hij bedrijven en organisaties over ontwikkelingen op langere termijn. Daarbij legt hij de nadruk op ieders digitale verbeeldingskracht in een transformerende samenleving.

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.2 Oracle: OMS & Multi-site Warehousing: een noodzakelijke combinatie!

In multi-channel omgevingen wordt om decentraal liggende voorraad ‘gevochten,’ terwijl die tegelijkertijd zo laag mogelijk moet worden gehouden. Hierdoor groeit de behoefte aan een moderne Order Management oplossing die uw orders en voorraadposities beter zichtbaar maakt en orchestreert. In deze sessie delen we onze ervaringen en visie hierop in een open discussie.

Sprekers: Jeroen van den Berg & Marcel Bron (Oracle)

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.3 Boltrics: Jonker & Schut weet dankzij data precies waar verbetering mogelijk is

Tot een jaar geleden moest Jonker & Schut verschillende systemen en documenten doorspitten om data boven water te krijgen. Totdat ze besloten het aantal systemen terug te schroeven en alle bedrijfsprocessen samenbrachten in één centrale oplossing.

Een keuze waarmee het een fluitje van een cent blijkt om klanten snel inzicht te geven in de status van hun goederen. Daarnaast weten ze dankzij Big Data hoe ze hun 12 warehouses moeten indelen voor het beste rendement en welke activiteiten ze de komende periode kunnen verwachten. De efficiëntie en productiviteit verbeteren was nooit zo eenvoudig.

Wat is hun geheim? Albert van de Ridder neemt u mee in de voordelen van hun nieuwe werkwijze, de lessons learned en hoe zij vandaag de dag data beter weten te benutten om hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

Spreker: Albert van de Ridder

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.4 Reflex omnichannel business case met Rajapack: snelle levering dankzij een efficiënte logistiek

Bij Rajapack Benelux in Tongeren worden alle bestellingen de volgende dag al bij de klant geleverd. Een hele uitdaging met een opslagruimte van meer dan 50 000 m², 7 500 artikelen in voorraad en waar dagelijks meer dan 2 000 orders vertrekken naar 7 Europese landen. In 2010 werd al duidelijk dat het ERP-systeem de grens van zijn capaciteiten had bereikt. Er moest dus gekeken worden naar andere mogelijkheden om de logistiek naar een hoger niveau te brengen en de uitdagingen van nu en de toekomst aan te gaan. Tijdens deze case spreekt Martin Moermans, Logistiek Manager bij Rajapack Benelux, over de logistieke uitdagingen van Rajapack en hoe RAJAPACK zijn warehouse management heeft kunnen optimaliseren.

De vraag die centraal staat tijdens deze case: Hoe optimaliseert RAJAPACK zijn warehouse management en levert het meer dan 7500 artikelen binnen 24 uur in 7 landen?

Spreker: Martin Moermans – Logistiek Manager bij Rajapack Benelux

Kennissessie
14:40 - 15:25

3.1 Davanti met NewCold: van 0 naar 800.000 pallets met CORAX in de cloud

Sinds de oprichting in 2012 ontwikkelt NewCold wereldwijd in rap tempo nieuwe diepvriesmagazijnen om die vervolgens als logistiek dienstverlener zelf te exploiteren. Na vier realisaties in Europa zocht het bedrijf de uithoeken van de aardbol om ook in Melbourne, Australië en Seattle, USA projecten te ontwikkelen. De realisatie en het projectmanagement doet NewCold in eigen beheer waarbij telkens een lokale aannemer wordt gecontracteerd voor de bouw en gerenommeerde Europese leveranciers voor de magazijnstellingen, de automatische magazijnkranen en de transportsystemen. Voor de magazijnbeheersoftware gebruikt NewCold in alle magazijnen MLS van Davanti maar besliste voor de laatste realisatie in USA om CORAX in te zetten. Een weloverwogen beslissing als logische vervolgstap naar een innovatieve WMS in ‘the cloud’.

Spreker: Piet Meijs, VP Business Development NewCold

Kennissessie
14:40 - 15:25

3.2 Slimstock: Hoe haal ik meer uit mijn voorraad?

Sales, finance, operations, iedere afdeling in uw bedrijf heeft een mening over voorraad, maar u moet het elke dag maar weer waarmaken. Als de verkoop toeneemt, groeit uw voorraad automatisch mee, maar waarom eigenlijk? Er zijn veel knoppen waar u aan kunt draaien, maar wie heeft de gouden tip?

Voorraadexpert Jan Kraaijeveld komt dagelijks bij voorraadhoudende bedrijven over de vloer en loopt regelmatig tegen kan-nie-waar-zijn-situaties aan. Bedrijven die elke week nieuwe artikelen introduceren terwijl het assortiment en de voorraadkosten al de pan uit rijzen. Of bedrijven die al jaren vertrouwen op een planningssysteem maar in de parametersetting nog de testgetallen van de implementatie hebben staan...

Tijdens deze workshop zal Jan Kraaijeveld verbeteracties toelichten en laten zien hoe deze in uw situatie kunnen worden toegepast.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe krijg je een optimale balans tussen werkkapitaal en service?
  • Hoe kun je met slim voorraadbeheer omzet én marges vergroten?
  • Welke rol hebben toeleveranciers en hoe optimaliseer je de supply chain?

Spreker: Jan Kraaijeveld

Kennissessie
14:40 - 15:25

3.3 Yellowstar: Miele Nederland en Liebherr realiseerden minder voorraad en meer fulfilment

Wat hebben Miele en Bosch gemeen? Beide bedrijven hebben optimale samenwerking en maximale flexibiliteit in de logistieke keten centraal staan. Gecontroleerd en betrouwbaar realtime data delen met zowel de eindconsument, de vervoerders, de retailer als ook de winkels.

Met een portaal wordt iedereen in de keten zelfredzaam en kan de planning tot het laatste moment worden bijgestuurd. Opdrachtgevers en ontvangers hebben op elk gewenst moment inzicht in de status van een opdracht. Door volledige procesintegratie en inzet van een portal zorgt Vonk en Co voor een lagere voorraad en een snelle als flexibele levering voor haar klanten. Zowel consumenten als winkeliers hebben meer info dat ze ooit hebben gehad!

Zijn al uw systemen in uw supply chain gekoppeld en uw processen optimaal geïntegreerd? Om dit te bereiken is een verandercultuur een preconditie voor ketenvolwassenheid. In de ultieme situatie werkt u zelfs samen met uw concurrenten. Dan heeft u alles overwonnen. Bent u er klaar voor?

Yellowstar maakt de logistieke keten voorspelbaar door sociale supply chain cloud oplossingen (ordermanagement, planning, documentatie, T&T, POD, opslag en crossdock applicaites).

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.