Programmaonderdelen WMS-dag

De WMS-dag is opgebouwd uit verschillende programmaonderdelen. Bekijk hieronder welke sessies er gegeven worden.

Kennissessie
12:00 - 12:45

Sessie 1.1 Starware: Back to the future projecten

Een grappige sessie over software implementaties in de supply chain wereld. Wij, actief sinds 1992, hebben de project aanpak voor software implementaties zien verschuiven in de afgelopen decennia. Maar op een of andere manier blijft de supply chain wereld toch nog werken met technieken die “hot” waren in de jaren ’90. Kom naar onze kennis sessie en zie de belangrijkste valkuilen. Misschien leert u een paar technieken waarmee u uw project “Back to the future” brengt! sprekers: Marc Roelofs, CEO Starware en Michael Diederich, Boom Chicago

 

Kennissessie
12:00 - 12:45

Sessie 1.2 Davanti: Nieuw fundament voor klantwaarde ontwikkeling

De wereld verandert snel. De klantvraag dus ook. Om als bedrijf de juiste klantwaarde op het juiste moment te kunnen leveren vraagt dat maximale inzet van alle middelen op die klant en op de te leveren klantwaarde. Om dat efficiënt te doen moet de benodigde inzet op overige zaken minimaal zijn. Onderbouwd managen en continue verbeteren van het leveren van klantwaarde is mogelijk met informatie verkregen uit de data van het logistieke proces.

Spreker: ing Wouter Heideman MSc.

Kennissessie
12:00 - 12:45

Sessie 1.3 Actemium: Knipidee krijgt meer grip op voorraad en logistiek met WMS

Jos de Vrij (Project Manager, Knipidee International BV) vertelt hoe Knipidee meer grip heeft gekregen op de voorraad en het logistieke proces door een WMS te implementeren als aanvulling op hun huidige Afas Profit ERP systeem.

Knipidee is een groothandel in modestoffen. De huidige voorraad vertegenwoordigt inmiddels 6.000.000 meter aan stoffen. Knipidee vormt rollen stof via een doubleerproces om tot gedoubleerde planken stof, waarbij lengte-verschillen tot automatische voorraadcorrecties leiden. Omdat er geen standaard maten zijn van rollen en planken stof, verzamelt Knipidee lengtes binnen een vooraf gedefinieerde pick-tolerantie.

Kennissessie
12:00 - 12:15

Sessie 1.4 Zebra: Smartpack™ trailer – The new intelligent loading environment

Due to a lack of visibility in the loading process, trailers are often loaded improperly, wasting available space. SmartPack™ Trailer integrates with your existing WMS and ERP and delivers real-time visibility into the loading of trailers in your operation.

Load Monitoring Units (LMUs) mounted at the dock doors combined with Analytics Software capture operational data such as load density, trailer fullness, images of loads in progress and number of packages scanned and loaded per hour, giving you unprecedented insights.

By sensing, analysing and acting on the load analytics, your teams have greater visibility to:

  • Decrease operational costs
  • Load trailers more quickly and accurately
  • Improve quality, training and safety

Speaker: Mr. Daniel Dombach – Director EMEA T&L Solutions – Zebra Technologies

Kennissessie
13:30 - 14:15

Sessie 2.1 Consafe: WMS-selectie: veel meer dan vergelijken van functionaliteiten

Risico's beperken door juiste implementatiepartner

Saint-Gobain Building Distribution Benelux werd door een SAP implementatie, inclusief een complexe ontvlechting van het IT landschap, gedwongen na te denken over de verdere automatisering van hun geavanceerde warehouses. De groothandel in bouw-, tegel- en sanitair wilde de juiste balans vinden tussen het genereren van klantwaarde en het verhogen van de productiviteit. Om de kans op succes te maximaliseren vraagt dit naast een goed WMS om de juiste ondersteuning, zowel op IT-gebied als voor de logistieke vraagstukken. Voor Saint Gobain was het dan ook cruciaal te kiezen voor de juiste partner. Paul Huijnen (CIO, Saint Gobain Distribution the netherlands B.V.) vertelt deze middag over dit selectieproces en de uitgangspunten die zij hierbij hebben gehanteerd. Welke lering kunt u voor uzelf trekken uit dit uitgebreide traject inclusief “proef-projectdag”?

Spreker: Paul Huijen, CIO Saint Gobain Distribution

Kennissessie
13:30 - 14:15

Sessie 2.2 SOA People: FrieslandCampina: Van 3 handmatige naar 1 volledig geautomatiseerd magazijn

In Maasdam heeft FrieslandCampina Consumer Products NL in 3 jaar tijd een volledig nieuw magazijn neergezet, deze vervangt daarmee 3 traditioneel gerunde magazijnen. Locatie Maasdam is volledig geautomatiseerd (High Bay storage, Conveyors, Layer Picker, Pick-By-Voice, RF scanning) en wordt ondersteund met SAP EWM, gebruikmakend van SAP MFS (zonder 3rd party software). Met SAP MFS is een technische ‘lean’ oplossing met zo min mogelijk schakels opgezet.

Tymon Kerste, Client IT manager CPE NL, geeft tijdens deze sessie een kijkje in de keuken van het solution selectie proces. Daarnaast spreekt hij over de doelstellingen, het project en de gemaakte keuzes. Uiteraard gaat hij ook uitgebreid in op de ervaringen en bereikte resultaten.

Benut deze kans om dit unieke project bij FrieslandCampina mee te beleven!

Kennissessie
13:30 - 14:15

Sessie 2.3 Boltrics: The do’s & don’ts tijdens een selectietraject

Het selecteren van een nieuw WMS is al een uitdaging op zich. Laat staan als u logistiek dienstverlener bent en uw WMS niet de wens van één enkele organisatie maar van verschillende klanten moet kunnen ondersteunen. Waar moet u rekening mee houden en wat zijn de do’s & don’ts? Voor dat advies schakelde BAS Group de expertise in van onafhankelijk adviseur Jeroen van den Berg. Benieuwd naar hun tips bij het selecteren van een nieuw WMS?

Tijdens hun presentatie nemen Ron Cleijsen, Manager Operations Warehouse bij BAS Group, en Jeroen van den Berg, expert op het gebied van warehouse management, u mee in het selectietraject van BAS Group, de must haves van een modern WMS en wat voor BAS Group de doorslag gaf voor hun keuze.

Sprekers: Ron Cleijsen, Manager Operations Warehouse bij BAS Group en Jeroen van den Berg, Directeur & onafhankelijk adviseur bij Jeroen van den Berg Consulting

Kennissessie
14:20 - 15:05

Sessie 3.1 Reflex WMS: in-depth WMS-differences

Heeft de sessie met bol.com uw ogen geopend? Dan is deze Nederlandstalige vervolgsessie verzorgd door Reflex Nederland en haar lokale partner AEPEX Business Consultants dé manier om een kijkje te nemen in de keuken van Reflex WMS.

Onze sprekers presenteren u een interessant programma met aandacht voor de positionering van Reflex WMS binnen de warehouse-, product- en winkellogistiek omgeving. Na deze sessie weet u alles over de mogelijkheden van Reflex op het gebied van technologie, functionaliteit, schaalbaarheid en beheersbaarheid.

Tevens presenteren we u de software ontwikkelkit SDK, deze stelt u in staat zelf een oplossing op maat te creëren die volledig aansluit op uw behoeften. Tot slot is er aandacht voor innovatie: een jaar na de introductie van magazijndrone Eyesee blikken we terug: waar staan we nu? Wat hebben we gedaan? Hoe wordt het toegepast?

Sprekers:
Ronald Schepers – Reflex Business Development Nederland
Jacques Scheutjens – AEPEX Business Consultants
Michel Ramelet – Hardis Group

Kennissessie
14:20 - 15:05

Sessie 3.2 LSP Solutions: Het in gebruik nemen van een Douane Entrepot

Modelabel Michael Kors neemt in haar nieuwe distributiecentrum te Venlo een Douane Entrepot in gebruik.

Bert Werner, directeur logistiek en distributie EMEA, gaat tijdens deze sessie in op diverse problematieken van het in gebruik nemen van een Douane Entrepot.

Spreker: Bert Werner, Directeur Logistiek en distributie EMEA

Kennissessie
14:20 - 15:05

Sessie 3.3 Slimstock: Help! Hoe krijg ik mijn voorraad onder controle?

De crisis is voorbij! Bedrijven groeien en de voorraad groeit net zo hard mee. Hoe krijg je het voor elkaar om de maximale service te bieden aan je klant? En hoe voorkom je stock-outs?

Groeien in omzet maar tegelijkertijd de voorraad verlagen. Volgens voorraadexpert Jan Kraaijeveld van Slimstock is dat mogelijk. Tijdens de WMS-dag houdt hij een kennissessie waarin hij antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Hoe kom ik van m’n overvoorraad af?
  • Hoe bepaal ik het juiste assortiment?
  • Hoe ga ik om met productintroducties? Wanneer stop ik met inkopen?
  • Hoe maak ik een goede vraagprognose?
  • Wat is het optimale voorraadniveau, inclusief veiligheidsvoorraad?
  • Wat is de impact van bestelhoeveelheden en hoe bereken ik het optimum?
  • Wat kost voorraad eigenlijk? En hoe kan ik deze kosten verlagen?

“Sales, finance, operations, in een bedrijf heeft iedere afdeling wel een mening over voorraad, maar logistiek en supply chain moeten het elke dag maar weer waarmaken”, vertelt Kraaijeveld. “Er zijn veel knoppen waar ze aan kunnen draaien, maar wat zijn nu de goeie? Dat is waar ik antwoord op ga geven.”

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.