Programmaonderdelen WMS-dag

De WMS-dag is opgebouwd uit verschillende programmaonderdelen. Bekijk hieronder welke sessies er gegeven worden.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.1 Aratus

Meer informatie volgt binnenkort.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.2 Consafe met business case van PostNL

Spreker: Michiel Kalis

Michiel Kalis is sinds 2009 werkzaam binnen PostNL. De afgelopen jaren is hij als programma manager fulfilment verantwoordelijk voor de transitie van PostNL naar een echte E-fulfilment speler op de Fulfilmentmarkt. Hij was o.a. verantwoordelijk voor het opzetten van een gekoppeld warehouse (aan een distributielocatie) van XL-goederen (Extra@Home) en recentelijk de implementaties van het gerobotiseerde orderverwerkingssysteem (AutoStore) en de geïntegreerde Pick-to-Light oplossing in Astro WMS bij PostNL Fulfilment in Houten.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.3 Manhattan

Meer informatie volgt binnenkort.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.4 Zebra

Meer informatie volgt binnenkort.

Kennissessie
12:00 - 12:45

1.5 Actemium

Meer informatie volgt binnenkort.

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.2 Centric

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.3 Oracle

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.4 Boltrics

Meer informatie volgt binnenkort.

Kennissessie
13:45 - 14:30

2.5 Reflex WMS met business case van RAJAPACK

Bij Rajapack Benelux in Tongeren worden alle bestellingen de volgende dag al bij de klant geleverd. Een hele uitdaging met een opslagruimte van meer dan 50 000 m², 7 500 artikelen in voorraad en waar dagelijks meer dan 2 000 orders vertrekken naar 7 Europese landen. In 2010 werd al duidelijk dat het ERP-systeem de grens van zijn capaciteiten had bereikt. Er moest dus gekeken worden naar andere mogelijkheden om de logistiek naar een hoger niveau te brengen en de uitdagingen van nu en de toekomst aan te gaan. Tijdens deze case spreekt Martin Moermans, Logistiek Manager bij Rajapack Benelux, over de logistieke uitdagingen van Rajapack en hoe RAJAPACK zijn warehouse management heeft kunnen optimaliseren.

De vraag die centraal staat tijdens deze case: Hoe optimaliseert RAJAPACK zijn warehouse management en levert het meer dan 7500 artikelen binnen 24 uur in 7 landen?

Spreker: Martin Moermans – Logistiek Manager bij Rajapack Benelux

Kennissessie
14:40 - 15:25

3.1 Davanti met NewCold: van 0 naar 800.000 pallets met CORAX in de cloud.

Sinds de oprichting in 2012 ontwikkelt NewCold wereldwijd in rap tempo nieuwe diepvriesmagazijnen om die vervolgens als logistiek dienstverlener zelf te exploiteren. Na vier realisaties in Europa zocht het bedrijf de uithoeken van de aardbol om ook in Melbourne, Australië en Seattle, USA projecten te ontwikkelen. De realisatie en het projectmanagement doet NewCold in eigen beheer waarbij telkens een lokale aannemer wordt gecontracteerd voor de bouw en gerenommeerde Europese leveranciers voor de magazijnstellingen, de automatische magazijnkranen en de transportsystemen. Voor de magazijnbeheersoftware gebruikt NewCold in alle magazijnen MLS van Davanti maar besliste voor de laatste realisatie in USA om CORAX in te zetten. Een weloverwogen beslissing als logische vervolgstap naar een innovatieve WMS in ‘the cloud’.

Spreker: Piet Meijs, VP Business Development NewCold

Kennissessie
14:40 - 15:25

3.2 Slimstock: Hoe haal ik meer uit mijn voorraad?

Sales, finance, operations, iedere afdeling in uw bedrijf heeft een mening over voorraad, maar u moet het elke dag maar weer waarmaken. Als de verkoop toeneemt, groeit uw voorraad automatisch mee, maar waarom eigenlijk? Er zijn veel knoppen waar u aan kunt draaien, maar wie heeft de gouden tip?

Voorraadexpert Jan Kraaijeveld komt dagelijks bij voorraadhoudende bedrijven over de vloer en loopt regelmatig tegen kan-nie-waar-zijn-situaties aan. Bedrijven die elke week nieuwe artikelen introduceren terwijl het assortiment en de voorraadkosten al de pan uit rijzen. Of bedrijven die al jaren vertrouwen op een planningssysteem maar in de parametersetting nog de testgetallen van de implementatie hebben staan...

Tijdens deze workshop zal Jan Kraaijeveld verbeteracties toelichten en laten zien hoe deze in uw situatie kunnen worden toegepast.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe krijg je een optimale balans tussen werkkapitaal en service?
  • Hoe kun je met slim voorraadbeheer omzet én marges vergroten?
  • Welke rol hebben toeleveranciers en hoe optimaliseer je de supply chain?

Spreker: Jan Kraaijeveld

Kennissessie
14:40 - 15:25

3.3 nntb

Binnenkort volgt hierover meer informatie

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.