Programmaonderdelen WMS-dag

De WMS-dag is opgebouwd uit verschillende programmaonderdelen. Bekijk hieronder welke sessies er gegeven worden.

TED talk

Freek Aertsen: De toegevoegde waarde van planners is buitengewoon gering – laat het plannen over aan systemen

Dat is de stelling die Freek Aertsen poneert tijdens de WMS-dag op 21 maart in Den Bosch. Aertsen is managing partner van EyeOn en parttime werkzaam aan de Universiteit van Tilburg. Bedrijven die het aandurven om grotendeels over te stappen naar ‘no-touch’ planning in bijvoorbeeld forecasting en voorraadbeheer hebben veel minder planners nodig. Aertsen schat in dat zeventig tot tachtig procent van de planningsactiviteit met een gerust hart aan systemen kan worden toevertrouwd. Dat vereist vertrouwen uiteraard, maar ook een data driven cultuur in de organisatie – een S&OP overleg waarin data bepalend is en niet de intuïtie van het management. Zolang planners en management de uitkomsten van het systeem wantrouwen, zal de betrouwbaarheid van de forecast niet verbeteren.

TED talk

Daniel Gebler: WMS is toe aan nieuwe, evolutionaire stap – van forward naar backward planning, van batch naar incremental en van rule based naar network based

Daniel Gebler foto

Vanaf het begin in 2015 is Daniel Gebler bij Picnic verantwoordelijk voor het ICT stuk van de online supermarkt. Juist op het punt van dataverwerking weet Picnic het verschil te maken. Op basis van een standaard WMS heeft het team van ICT specialisten zelf tal van aanvullingen gemaakt. Volgens Gebler doen standaard pakketten de basisfuncties naar behoren. Maar er zijn ook beperkingen. Planningen maken kost te veel tijd. Bovendien verliezen ze snel hun waarde gedurende een shift wanneer zich nieuwe situaties voor doen. Als logistiek behoort tot de kernactiviteiten van een bedrijf, dan zou goede softwareondersteuning in bijvoorbeeld orderpickprocessen een krachtig concurrentievoordeel moetenopleveren. Gebler is voorstander van een hybride systeem gebaseerd op een standaard pakket, maar met zelf ontwikkelde tools.

TED talk

Louis de Bruin: Blockchain brengt iedere supply chain naar een hoger niveau – ga er vandaag nog mee aan de slag

Louis de Bruin maakt onderdeel uit van een team binnen IBM, dat in Europa de blockchain ideologie uitdraagt en zorgt voor de praktische uitwerking. Hij vertelt zijn verhaal in diverse media en is spreker tijdens de WMS-dag op 21 maart in Den Bosch. Want blockchain gaat niet alleen de financiële wereld op zijn kop zetten, maar zeker ook de logistieke bedrijfsvoering van verladers en logistiek dienstverleners. De talrijke transacties waarmee supply chains te maken hebben gaan een sneller, geautomatiseerd en veel minder fout- en fraudegevoelig verlopen dankzij blockchain. Dat voorkomt veel onnodige vertraging en opent op die manier nieuwe business modellen. Nu hebben bedrijven in Nederland de kans om voorop te lopen met blockchain, straks worden ze links en rechts ingehaald.

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.